fbpx

Ethiopia Sidamo

Ethipoia

Cafeus Ethiopia er fra det sydlige Etiopien Sidamo, som er en af Etiopiens tre kendte kaffe regioner. Etiopien er kendt som kaffens fødested og hjemland, da det var i skoven i Kaffa-regionen, hvor man fandt at Coffea Arabica voksede vildt.

Sidamo kaffebusken dyrkes i 1.550 – 2.200 meters højde over havniveau. Området er kendetegnet ved masser af regn og frodig jord. I Etiopien er der mange kaffebønder, som ejer et lille stykke jord. Det betyder, at kaffebønderne medbringer deres høst til centrale washing stations, hvor kaffebærerne bliver bearbejdet. Cafeus Ethiopia er en washed bønne, hvilket vil sige at, efter sortering bliver bønnen presset og vakset ud af bærret inden tørreprocessen. Bønnen gennemgår derfor kun en kort fermentering, så man får bønnen så tæt på den reneste form. Derefter soltørres bønnen på ”raised beds”. Bønnerne sortes løbende så kvaliteten er i top. I løbet af dagens varmeste timer, dækkes bønnerne af plastic for at sikre, dan varmeste sol ikke udtørre bønnerne for hurtigt. Om natten, dækkes de ligeledes for at beskytte dem mod kondens.

Under bearbejdning i vores risteri, gennemgår Ethiopia en proces i en kontrolleret ristning, som sikrer en ensartethed, og fremhæver bønnens karakteristika. Kort fortalt er Ethiopia en kaffe med en meget floral og kompleks smag med stærke noter af citrus, lime og lemon, samt krafitge aromaer af grønt te, jasmin og friskt cedertræ.

Ethiopia kaffe, pakkes i ½ kg poser og både som helbønne og formalet kaffe.  

Læs mere om Cafeus andre varianter:  Brazil, Nicaragua,
Guatamala, Honduras, Kenya AA  & Suprema Espresso 

Ethiopia er en kaffe med en meget floral og kompleks smag
Caféu Danmark ApS har siden 2009 leveret Danmarks mest enkle kaffeautomatløsning til mindre og større danske virksomheder.