fbpx

Guatamala

Guatamale Huehuetenango

Cafeu Guatamala bønnen er fra Huehuetenango, som er en af Guatemalas tre ikke-vulkanske regioner og den højeste og tørreste til dyrkning, hvilket gør området til et af de bedste til kaffeproduktion.

 

Huehuetenangos ekstreme og afsides beliggenhed kræver, at næsten alle producenter behandler deres egen kaffe. Heldigvis har regionen rigelige floder og vandløb, hvilket gør det relativt let for producenterne at oprette møller. 

 

Strømme med varm luft stiger op fra sletterne i Tehuantepec i Oaxaca, Mexico, og her blandes den varme luft med den kølige luft, der daler ned fra Cuchumatanes-bjergene. Dette giver et mikroklima, der er beskyttet mod frost, og gør det muligt at dyrke kaffe op til 2.000 meter.

 

Cafeu Guatamala Strictly Hard Bean (SHB), hvilket betyder at kaffen er dyrket i minimum 1200 meters højde. De høje groforhold gør, at bønnen udvikler sig langsommere og giver den effekt, at bønnen bliver kraftigere. Udover det så sorteres bønnerne efter European Preparation (EP), som sikrer at kun de fineste kaffebønner kommer i sækken og sendes

 

Guatamala er en ”washed” bønne, hvilket vil sige at, efter sortering, bliver bønnen presset og vasket ud af bærret inden tørreprocessen. Bønnen gennemgår derfor kun en kort fermentering, så man får får bønnen så tæt på dens genetiske karakteristika. Derefter soltørres bønnen.    

 

Under bearbejdning i vores risteri, gennemgår Guatamala en proces i en kontrolleret ristning, som sikrer en ensartethed, og fremhæver bønnens karakteristika. Kort fortalt er Guatamala en særdeles god kaffe med kraftig aroma og smag af moden frugt. Derudover får man en god balanceret eftersmag, krydret med chokolade og kanel, samt en lang, relativ tør og vinøs eftersmag. 

 

Guatamala kaffe, pakkes i ½ kg poser og både som helbønne og formalet kaffe.  

 

Læs mere om Cafeus andre varianter: Brazil, Ethiopia Sidamo, Nicaragua,

HondurasKenya AA  & Suprema Espresso

Caféu Danmark ApS har siden 2009 leveret Danmarks mest enkle kaffeautomatløsning til mindre og større danske virksomheder.