fbpx

Honduras

Honduras

Cafeus Honduras kaffe er SHG EP fra San Andrés i det vestlige Honduras. San Andrés ligger i Lempira departementet, og er bjergrigt. Bjergene er karakteriseret ved at være meget stejle i området og med mange vandløb, som holder området frodigt. Den høje temperatur og gode højde gør området ideelt til at dyrke kaffebuske.

Honduras kaffen er Strictly High Grown (SHG), hvilket betyder at kaffen er dyrket i minimum 1200 meters højde. De høje groforhold gør at bønnen udvikler sig langsommere og giver den effekt, at bønnen bliver kraftigere. Udover det så sorteres bønnerne efter European Preparation (EP), som sikrer at kun de fineste kaffebønner kommer i sækken.

Honduras er en washed bønne, hvilket vil sige at, efter sortering bliver bønnen presset og vasket ud af bærret inden tørreprocessen. Bønnen gennemgår derfor kun en kort fermentering, så man får bønnen så tæt på den reneste form.

Under bearbejdning i vores risteri, gennemgår Honduras en proces i en kontrolleret ristning, som sikrer en ensartethed, og fremhæver bønnens karakteristika. Kort fortalt er Honduras frugtagtig kvalitetskaffe fra Mellemamerika med en god balance mellem det syrlige og søde. En mild og fløjlsblødkaffe med noter af fersken, karamel og lys chokolade.

Honduras kaffe, pakkes i ½ kg poser og både som helbønne og formalet kaffe.  

Læs mere om Cafeus andre varianter: BrazilEthiopia Sidamo, Honduras, GuatamalaKenya AA  & Suprema Espresso

Caféu Danmark ApS har siden 2009 leveret Danmarks mest enkle kaffeautomatløsning til mindre og større danske virksomheder.