fbpx

Kenya AA

Kenya AA

Cafeus Kenya AA dyrkes i et fællesskab af kenyanske kaffebønder i den centrale kenyanske landbrugsjord omkring Mount Kenya. De enkelte høste samles på den lokale fabrik, hvor de gennemgår en streng dobbelt fermenteringsmetode, også kendt som den ‘kenyanske proces’, der fremhæver kaffens kompleksitet.

 

Den ‘kenyanske proces’ dobbelt fermenteringsmetode kræver, at kaffebærerne skal gennemblødes to gange i 12 til 24 timer i gæringstanke med yderligere skylning imellem. Bønnerne gennemgår derefter en sortering, så de dårlige bønner fjernes. Bønnerne gennemgår derefter en sidste blødgøring for at fremme sunde amino- og fedtsyrestrukturer. Dernæst soltørres bønnerne på hævede senge under strengt opsyn i ca. 1 til 2 uger, indtil deres fugtighed er reduceret til 11-12%.

 

Kenya har længe sat standarden inden for højkvalitets østafrikansk arabica, og denne sortering er ikke en undtagelse. 

 

Under bearbejdning i vores risteri, gennemgår Kenya en proces i en kontrolleret ristning, som sikrer en ensartethed, og fremhæver bønnens fremragende karakteristika. Opsummeret kan Cafeus topkaffe, Kenya beskrives som en højlandskaffe af højeste kvalitet. En aromatisk og smagfuld kaffe med en blød og syrlig eftersmag af tørret frugt. Kenya kaffe karakteriseres med den komplekse og velbalancerede solbærnote, smat en let blomsteraroma. 

 

Kenya kaffe, pakkes i ½ kg poser og både som helbønne og formalet kaffe.  

 

Læs mere om Cafeus andre varianter: BrazilEthiopia Sidamo, HondurasGuatamalaNicaragua & Suprema Espresso

 

Caféu Danmark ApS har siden 2009 leveret Danmarks mest enkle kaffeautomatløsning til mindre og større danske virksomheder.