fbpx

Nicaragua

Nicaragua Matagalpa/Jinotega 

Cafeus Nicaragua kaffe er fra det mellemamerikanske lands højland i de nordvestlige områder Matagalpa og Jinotega. Kaffen er Strictly High Grown (SHG), hvilket betyder at kaffen er dyrket i minimum 1200 meters højde. De høje groforhold gør, at bønnen udvikler sig langsommere og giver den effekt, at bønnen bliver kraftigere. Bønnerne sorteres efter European Preparation (EP), som sikrer at kun de fineste kaffebønner kommer i sækken. 

 

Nicaragua er en ”washed” bønne, hvilket vil sige, at efter sortering, bliver bønnen presset og vasket ud af bærret inden tørreprocessen. Bønnen gennemgår derfor kun en kort frementeringsproces, så man får bønnen så tæt på dens genetiske karakteristika. Derefter soltørres bønnen.    

 

Under bearbejdning i vores risteri, gennemgår Nicaragua en proces i en kontrolleret ristning, som sikrer en ensartethed, og fremhæver bønnens karakteristika. Kort fortalt er Nicaragua en mild og lækker kaffe med en blød og rund aroma. Velduftende kaffe med god og fyldig krop samt en letsyrlig smag.

Der kan smages noter af nødder og chokolade samt en eftersmag med et strejf af cognac. Nicaragua er værd at prøve. 

 

Nicaragua kaffe, pakkes i ½ kg poser og både som helbønne og formalet kaffe.  

 

Læs mere om Cafeus andre varianter: Læs om vores andre varianter:  Brazil,
Guatamala, Honduras, Kenya AA, Suprema Espresso & Ethiopia. 

 

Mild, blød og let syrlig smag med god og fyldig krop.
Caféu Danmark ApS har siden 2009 leveret Danmarks mest enkle kaffeautomatløsning til mindre og større danske virksomheder.